26. rujna 2008. u Gradskoj galeriji Labin otvorena je izložba Vedri jahači ili konj je moguć trojice zagrebačkih umjetnika, Danka Frišćića, Denisa Kraškovića i Igora Zlobeca.

Trojac iz Zagreba izložio je 15 slika, printova, nekoliko skulptura i objekata u koncepciji riječkog povjesničara umjetnosti Branka Cerovca koji ih u opsežnom kataloškom tekstu (dizajn su potpisali Marko Kolak i Igor Zlobec) naziva 'art-akrobatima i eskapistima iz ratne i poratne Hrvatske' koji su razvili 'specijalne vrste nemogućeg slikarstva, vlastite vrste i varijetete kiparstva, vlastite "jezičke igre" umjetničkim i ne-umjetničkim materijalom te medijske strategije i prakse (fotografija, video art, blogovi), onkraj općepoznatih herojskih početaka video-arta i pionira novih umjetničkih praksi u Hrvata (Dimitrijević, Galeta, Martinis, Iveković...). U tom smislu ih locira 'onkraj svih avangardi, post-avangardi, "visokog" (Murtić) ili pak "kasnog" (kasni Murtić) modernizma'.

Izložba u cijelosti obiluje onim što Cerovac prepoznaje kao 'ustrajnost idioma slike, slikarstva/kipa, kiparstva začudnih likovnih bastarda transponiranih iz ropotarnice horrora, trash filmova, B – produkcije.'
Izložbu je predstavio i otvorio Branko Cerovac, a ostaje otvorena do 19. rujna, radnim danom od 10-15, subotom 10-13 sati.

Biografski podaci (izbor):

Danko Frišćić rođen je 1970. u Zagrebu gdje i danas živi. Slikarstvo je diplomirao na ALU Zagreb 1997. godine.

Denis Krašković rođen u zagreb 1972. godine gdje i danas živi. Diplomirao je kiparstvo 1994. godine na ALU u Zagrebu. Trenutno je docent na na likovnom odjelu Umjetničke akademije u Osijeku.

Igor Zlobec rođen je 1970. godine u Banja Luci. Diplomirao je slikarstvo na ALU Zagreb 1997. godine. Živi u Zagrebu i povremeno u Balama.